İzmirli İki Arkadaşın 32 Yıl Sonra Hayali Gerçek!
22 okunma

İzmirli İki Arkadaşın 32 Yıl Sonra Hayali Gerçek!

Ağustos 10, 2025 09:09
İzmirli İki Arkadaşın 32 Yıl Sonra Hayali Gerçek!
0

BEĞENDİM

İzmirlilerin dikkatini çeken bir hikaye, 32 yıl süren dostluk ve azmin bir ürünüdür. Lise yıllarından beri arkadaş olan maden mühendisi Ayşe Yıldız (46) ve deri mühendisi Sıddıka Uzuner (45), uzun yıllar süren hayallerini sonunda gerçeğe dönüştürdüler. Alsancak’ta açtıkları butik lokanta, onların uzun bir yolculuğun sonunda ulaştıkları bir hedef olarak öne çıkıyor. Bu işletme, sabah kahvaltısı ve öğle yemeği hizmetinin yanı sıra akşamları ileri dönüşüm ve yemek atölyesi olarak işlev görüyor.

Ayşe Yıldız ve Sıddıka Uzuner, liseden beri hayalini kurdukları iş yerini açma arzusunu bir yıl önce gerçekleştirmeye karar verdiler. İlk olarak maden mühendisliği ve deri mühendisliği eğitimi alan bu iki arkadaş, daha sonra farklı şehirlerde özel sektörde çalışmaya başladılar. Yıldız, kuyumculuk alanında uzun yıllar çalıştıktan sonra, yemek yapma hobisini iş hayatına entegre etmeye karar vererek Bayraklı’da küçük bir lokanta açtı. İki arkadaşın iş kurma hayalleri, Şubat 2022’de başlayan bu yeni girişimle gerçeğe dönüşmeye başladı.

Butik lokantalarını açtıklarında dükkanın neredeyse tamamen harabe olduğunu söyleyen Ayşe Yıldız, “Üç ay boyunca bu dükkanı onardık ve yeniledik. Her şeyi yeni baştan yaptık” dedi. Yıldız, lokantanın mutfağında daha fazla zaman geçirdiğini vurgulayarak, “Sıddıka ile birlikte gerçekleştirmiş olduğumuz hayallerin bir kısmını hayata geçirdik, diğer kısımları ise gelecekte gerçekleştirmek üzere kaldı. Bizim için en önemli şey, bu süreçte arkadaşlığımızı ve birlikte geçirdiğimiz zamanı koruyabilmek” şeklinde konuştu.

Sıddıka Uzuner, dermek mühendisliği eğitiminin ardından uzun yıllar özel sektörde çalıştığını ifade ederek, “Bir süre Bursa’da yaşadım ama İzmir’e dönünce Ayşe ile ortak bir iş kurma kararı aldık” dedi. 1993 yılından beri arkadaş olan iki mühendis, “Kendimize ait bir iş yeri hayalimiz vardı ama bu standart bir şey olmamalıydı” şeklinde düşünerek ilerlemeye karar verdiler. Özellikle ileri dönüşüm konusuna yöneldiklerini belirten Uzuner, “Lisedeyken iyi el becerilerimiz vardı ve yaptığımız şeyleri daha da ilerletme fikrine sahip olduk. Mutfakta kullanılmayan materyalleri değerlendirip, yemek sektörüne girmek için Ayşe’nin fikriyle birleşme kararı aldık. Biz, artık eşyaları atmıyor, akşamları atölyede değerlendirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Uzuner, “Bu hayalin gerçekleşmesi önceleri imkansız geliyordu. Farklı şehirlerdeki yaşamlarımız, farklı bölümlerde aldığımız eğitimler ve mesleklerimiz bizi ayırıyordu. Ama bir anda hayalimiz gerçeğe dönüştü. Liseden beri hiç ayrılmadık, bu birlikteliğimiz bize bu yolu açtı” şeklinde sözlerini tamamladı. İki arkadaşın yerel bir lezzet durağı olan butik lokantası, hem lezzet sunuyor hem de sosyal sorumluluk projeleri ile çevre bilincini artırmayı amaçlıyor.

En az 10 karakter gerekli