Urla’da Türkiye Pizza Şampiyonası Coşkusu!
1955 okunma

Urla’da Türkiye Pizza Şampiyonası Coşkusu!

Ekim 31, 2025 07:59
Urla’da Türkiye Pizza Şampiyonası Coşkusu!
0

BEĞENDİM

İzmir’in Urla ilçesinde, 2023 yılı itibarıyla ikinci kez düzenlenen Türkiye Pizza Şampiyonası, lezzet ve pizza tutkunlarını bir araya getirdi. Ülkenin dört bir yanından gelen 30 usta şef, uzman jüri üyelerinin gözetiminde misafir grubu önünde yeteneklerini sergilediler. Organizasyon, Egebeta Urla Bazaar yerleşkesinde gerçekleştirildi ve farklı illerden gelen 30 pizza ustası ile birlikte yaklaşık 600 ziyaretçiyi ağırladı.

Yarışmanın sonunda, birincilik ödülünü Seyhan Laçin (Urla), ikincilik ödülünü Barış Utku Şentürk (Dikili), üçüncülük ödülünü ise Ceyhun Filiz (Bursa) kazanırken, Jüri Özel Ödülü’ne Nur Buran Ergüz (Burdur) layık görüldü. Etkinliğe, İtalya’nın İzmir Konsolosu Daniele Bianchi ve İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Pietro Alba da katıldılar. Dünya Pizza Akrobasi Şampiyonu Umberto Napolitano ile 2006 Almanya Pizza Şampiyonu Sebastiano Minitti tarafından yapılan pizza hamuruyla sunulan şovlar, etkinliğe renk kattı. Ayrıca etkinlikte yapılan çekilişle 6 ateş çukuru ve 1 tablet sahibini buldu.

En İyi Pizza Şefini Seçiyoruz‘ sloganıyla yola çıkan organizasyona dair bilgiler paylaşan Şahin Çiftçi (2016 Almanya Pizza Şampiyonu), Almanya’da düzenledikleri benzer bir etkinliği Türkiye’de tekrarlama kararı aldıklarını belirtti. Berlin’de pizza restoranı işleten Çiftçi, “Almanya’da pizza okulumuz var. Şampiyonanın ilkini geçen yıl sponsorların desteğiyle gerçekleştirdik ve büyük ilgi gördük” dedi. Türkiye Pizza Akademisi’ni de kurduğunu vurgulayan Çiftçi, “Pizzayı öğrenmek isteyen şeflerin gerçek İtalyan pizasının inceliklerini öğretiyoruz” ifadesini kullandı.

Etkinliğe destek veren Gafur Alişer, organizasyonun gastronomi ve turizm cenneti Urla’nın tanıtımına önemli katkıda bulunduğunu belirtti. 6 yıldır Egebeta Urla Bazaar adı altında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Alişer, “Geçen yıl 350 kişi katılırken, bu yıl 600’e yakın misafir ağırlıyoruz” dedi.

Yarışmaya katılan Muğla’dan şef Berke Devecioğlu, “6 yıldır bu işi yapıyorum. Güzel bir ortam var, keyifli bir şekilde yarıştık” derken, mantarlı Napoliten pizza yaptığını belirtti. Burdur’dan katılan Nur Buran Ergüz, “İşletmemi 19 yaşında açtım ve daha önce iki ödül kazandım. Pizzamın 48 saat fermantasyonu var. Kadın bakış açısının farklı olduğunu düşünüyorum” dedi.

İzmir’den yarışmaya katılan Bedirhan Bedirbor, farklı soslar ve krema kullanarak pizzalarını lezzetlendirdiğini ifade etti. “Domates sosu artık sıradanlaştı, özellikle beyaz soslarla farklı tatlar deniyoruz” şeklinde konuştu.

Yarışmanın jüri üyeleri arasında tanınmış isimler yer aldı. Jüri üyeleri arasında Murat Bingül (Tashoven kurucusu), Volkan Sintaç (iş insanı), Ahmet Günter Sezener (Venedik Pizza kurucusu), Bülent Akgerman, Haluk Özyavuz (sanayici), Umberto Napolitano, Sebastiano Minitti, Dr. Em

En az 10 karakter gerekli